Aktuality

Slávnostné uvítanie detí do života

obed
poradna

Špeciálne, slávnostné chvíle z príležitosti uvítania detí do života zažili rodičia spolu so svojimi ratolesťami 7. marca v obradnej sieni Mestského strediska kultúry a športu.

Tatiana Kováčová rodičov s deťmi a prítomných hostí z úprimného srdca privítala slovami, ktoré odzrkadľujú významnosť tejto udalosti. „V ľudskom živote niet väčšej radosti, ako keď pribudne do rodiny očakávaný malý človiečik, šťastne ho privítajú nielen tí, ktorí mu dali život, otec a mama, ale aj my všetci, ktorí sme sa stali svedkami tejto radostnej a krásnej udalosti.“

Básnička podaná v jej prevedení bola len puncom prežívaných významných chvíľ:

Z nehy a lásky narodí sa človek, maličké zrnko zrelých ľudských liet.

Z liet a lásky narodí sa človek, ten najväčší zázrak, aký pozná svet.

Vítam ťa na svet, dieťatko malé, otcova pýcha, matkino šťastie.

Život nový, kvietok rozvitý na rázcestí. V náručí matkinom sníš bezpečne, sen bozkáva tvoje malé očká. Celé sa podobáš kvetu ruže, čo v letnom slnci rozkvitá.

Primátorke Serafíne Ostrihoňovej boli matrikárkou Dagmarou Florekovou menovite predstavené deti, ako noví občania nášho mesta, ktoré rodičia priniesli do obradnej siene k slávnostnému privítaniu do života a zápisu do Pamätnej knihy:

Mia Babkovičová, Daniel Belica, Natália Benčová, Nela Furková, Melissa Hašková, Matej Holečka, Matiáš Bartolomej Hruška, Patrik Karvay, Samuel Komžík, Michal Kováč, Lea Kyseľová, Jasmin Lakatošová, Timotej Luža, Marion Maliariková, Teodor Malý, Patrik Mladonický, Sára Ondrejková, Nikolaos Papoutsakis, Max Polák, Jasmin Rigoová, Jakub Slobodník, Romana Šulcová, Sebastián Šutka, Jakub Urbanovič, Ela Mária Víglaská a Adam Zuzula.

Pred samotným uskutočnením slávnostného obradu sa k rodičom prihovorila primátorka slovami: „Držíte na rukách svoje deti, je to nádherný pohľad, prišli na svet ako plody vašej lásky. Sú vašou budúcnosťou, ale aj budúcnosťou nášho mesta, aj budúcnosťou nášho národa. Ich osud je vo vašich rukách, rodičovskú lásku a dobrú výchovu, ktorú dostanú od Vás, aj oni raz budú odovzdávať svojim dietkam a tým teda ďalším generáciám. Venujte im túto lásku preto v takej miere, aby z nich vyrástli dobrí ľudia, statoční občania nášho mesta. Je to veľmi zodpovedná úloha, vyžadujúca veľmi veľa dôstojnosti, vytrvalosti a najmä veľa lásky, ktorá z Vás sála. Lebo raz, keď vaše deti dorastú, odídu do života s tým, čo ste im odovzdali vy, rodičia.“

V Pamätnej knihe mesta bol pripravený zápis o slávnostnom uvítaní detí do života, v ktorom je zahrnutý aj sľub, že rodičia urobia všetko preto, aby zo svojich detí vychovali zdravých a čestných občanov nášho mesta. Rodičia svojimi podpismi verejne potvrdili, že tento sľub záväzne skladajú do rúk primátorky mesta Zlaté Moravce. Z tejto udalosti si odniesli nielen príjemné spomienky, ale aj spoločný darček – knihu a maminky kvet.

Za hudobným spestrením ceremoniálu stála Soňa Meňhertová a Zuzana Molnárová zo Základnej umeleckej školy v Zlatých Moravciach.

Rodičom primátorka poďakovala za to, že prijali pozvanie na túto udalosť a zároveň im, aj ich deťom, ešte raz aj prostredníctvom týchto riadkov želáme do ďalšieho života veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody, radosti a lásky.

M. Petrovičová


Klikni pre viac foto na facebook
Klikni pre viac foto na facebook


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button